Neon en ledtoepassingen

Neonlicht wordt opgewekt door een gasontlading in een buis, gevuld met neon of een ander edelgas, dat onder lage druk in de buis aanwezig is. Door het aanleggen van een hoge spanning tussen de uiteinden van de buis ontstaat een gasontlading. De gasontlading brengt de elektronen van het gas naar een hoger energieniveau. Bij de spontane terugval van die hogere energietoestand, zendt het een voor dat gas karakteristiek licht uit.

Door de buis waarin het gas zich bevindt allerlei vormen te geven, kunnen uiteenlopende figuren gevormd worden. In de reclame wordt neonverlichting op grote schaal toegepast. Door verschillende kleuren met elkaar te combineren en delen van de verlichting aan en uit te schakelen kunnen  er opvallende reclames worden gemaakt.

LED kent inmiddels veel toepassingen in de reclame. Uiteraard als vervanging van de bestaande lichtbronnen zoals bijvoorbeeld neon en TL, maar ook als lichtbron voor nieuwe producten.

LED verlichting is vrijwel onderhoudsvrij en verkrijgbaar in veel verschillende uitvoeringen. Door nieuwe technieken kunnen veel toepassingen gecreëerd worden.
De levensduur van circa 50.000 branduren, in combinatie met het lage vermogen, maken de LED toepassingen een interessante investering voor de langere termijn.

Wenst u meer informatie over onze producten en diensten?
Aarzel niet om ons te contacteren!